tisdag 12 augusti 2008

För ful för TV?


Flickan på bilden till vänster, Yang Peiyi är enligt Chen Qigang, musikansvarig under invigningen av olympiska öppningsceremonin i Peking, för ful för att visas i tv. Däremot har hon en jäkla sjysst pipa, så flickan till höger, Lin Miaoke, fick mima till Yangs röst inför de 91000 människorna i publiken.
Hur kan man säga till ett barn att hon är för ful?
Hur kan barnets föräldrar gå med på att låta barnets röst mimas till av ett annat barn, ett vackrare barn?
Sänder man inte då signaler till sitt eget barn att denna Chen Qigang har rätt i sitt påstående att man är ful?
Borde man inte som förälder be Chen Qigang att stoppa upp något där solen aldrig skiner?
Chen Qigang hävdar att det låg i nationens intresse att kombinera en perfekt röst med ett perfekt framträdande.
Ligger det verkligen i en nations intresse att sprida budskap att man inte duger om man inte har ett felfritt yttre? Att ens talang inte är något värd om man inte är slående vacker?
Och för att vända på det hela, är det inte osmakligt att Lin Miaoke redan vid så ung ålder får det svart på vitt att hennes sång inte duger, men att hon iallafall duger till att visas upp?
-Du kan ingenting, du är värdelös, tur för dig att du är söt.
Jag hoppas någon ger Chen Qigang en rejäl smäll i huvudet. Med lite tur kanske lite hjärnceller skulle vakna till liv av detta, för ett som är säkert är iallafall att mycket dummare kan han inte bli.


Ännu en blogg med tveksamt innehåll är http://kissies.se/
Hon skriver:
"Ja, jag vet att Anorexia är en väldigt allvarig sjukdom men hur hemsk jag än nu kommer låta så tål jag verkligen inte tjejer som har det."
Vidare skriver hon:
"Jag har varit kompis med en tjej som hade problem med detta och tyvärr, hur själviskt det än låter så klarade jag inte vara med henne."

Oj, med vänner som Kissie behöver man uppenbarligen inga ovänner.
Hoppas för Kissies skull att hon aldrig drabbas av någon sjukdom, varken en fysisk eller psykisk sådan, för vem vet, då kanske hennes vänner väljer att lämna henne, när hon som mest behöver dem.
-Sorry Kissie, jag orkar inte lyssna på ditt gnäll om att du har cancer så jag tar och skaffar en annan frisk vän istället. Ha ett kul liv...eller död...eller ja, du fattar.


Blondinbella ställer frågan i ett av dagens inlägg:
"Ska personer som jobbar mycket med människor få gå till jobbet när man är sjuk"
Tydligen var blondinbella med om en väldigt traumatisk upplevelse idag.
Hon åkte taxi med en förkyld taxichaufför.
Blondinbella anser att denna taxichaufför borde stannat hemma istället för att utsätta henne för sina baciller.
Det är en söt tanke må jag säga, men inte alla har råd med en karensdag. Inte alla kan unna sig att stanna hemma så fort man har en förkylning.
Herregud, skulle alla stanna hemma så fort de var förkylda skulle hela Sverige kollapsa.
Men vad bryr sig väl blondinbella om ifall taxichauffören är en hårt arbetande trebarnspappa, som försöker få ihop pengar till brödfödan.
Enligt blondinbellas sätt att se på vanliga "Svenssons" verkar de mest finnas till för att förenkla hennes vardag, i hennes lilla bubbla där pengar aldrig är något problem.
Om blondinbella inte vill utsätta sig för livsfarliga förkylningsvirus så kan hon väl skaffa en privatchaufför? För jag antar att buss/tunnelbana inte är hennes melodi.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, denna värld vi lever i....