onsdag 28 januari 2009

Påhittade nyheter

Aftonbladet är verkligen bra på att vrida och vända sina s.k nyheter precis hur som helst, allt för att sälja lösnummer.


Rubriken: "Vann 2 miljarder – livet slogs i spillror"


Artikeln handlar om en man i USA som vann en hel massa pengar för några år sen.
Nu, sex år senare, är han skild, spelberoende, alkoholmissbrukare och förlorade sitt barnbarn som tog en överdos.
Allt som hänt denna man, Jack Whittaker, rabblas upp. Det dom "glömmer" skriva är någon koppling till hans vinst.
Det kunde lika gärna ha stått: Skaffade en hundvalp-livet slogs i spillror, eller: Köpte nya cowboyboots-livet slogs i spillror.


Redan innan han vann alla dessa pengar var han god för 100 miljoner. Om man har så mycket pengar och ändå spelar har man förmodligen redan spelproblem, eller?
Alkoholproblem är inte heller något som bara drabbar miljardärer och att barnbarnet tog en överdos har väl inte direkt någon koppling till Jack Whittakers vinst?
Barnbarnets pojkvän tog en överdos redan 2003 och barnbarnet året efter. Alltså hade de förmodligen drogproblem redan innan denna jättevinst.


Visst kan plötsliga pengar göra så det slår lite slint i huvudet på människor, men denne man hade ju redan mer pengar än vad en "vanlig" människa ens kan tjäna ihop under hela sin livstid så pengar var definitivt inget nytt för honom.


Såna här "nyheter" kan man svamla ihop om nästan vem som helst. Det är bara att stoppa en man på gatan och be honom berätta om de tre värsta händelserna i livet och sedan koppla det till en stor händelse som hänt i mannens liv, sedan har man sin artikel klar.


Piece of cake.

Inga kommentarer: